PROJEKT »TRAJNOSTNA MOBILNOST«

»GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI«

V letošnjem šolskem letu bomo izvedli projekt »Trajnostna mobilnost«. Za projektom stoji Ministrstvo za infrastrukturo RS ob podpori Evropske unije.

Namen projekta je ozavestiti učitelje, učence in njihove starše ter skrbnike o pomenu hoje, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza, o odgovorni rabi avtomobila ter uporabi okolju prijaznih vozil v vsakdanjem življenju.

Cilj je torej »z majhnimi« koraki spreminjati potovalne navade prebivalcev Slovenije in s tem pripomoči k izboljšanju pogojev bivanja.

S spremembo potovalnih navad, v smeri trajnostne mobilnosti, se bo namreč nekoliko zmanjšal motoriziran promet v okolici šol, ki ima negativen vpliv na okolje, zdravje in kakovost bivanja ljudi nasploh. V pozitivni smeri bomo spodbujali gibanje in s tem prispevali k boljšemu počutju ter posledično zdravju.

Osnovno aktivnost »Gremo peš s kokoško Rozi« bomo na naši šoli izvajali v tednu od 19. do 23. 4. 2021. Pri projektu bodo sodelovali učenci od 1. do 9. razreda. V tem tednu bomo učence prosili, da za pot v šolo in na popoldanske dejavnosti, v kolikor je seveda izvedljivo, izberejo enega izmed trajnostnih načinov mobilnosti.

Dodatne informacije, o namenu in cilju projekta, si lahko preberete v zloženki za starše (priponka).

zloženka za starše 

Šmartno na Pohorju, 16. 4. 2021

Izvajalci projekta: Janja Dušej, Melita Gorenak, Boris Sekol, Nika Verdnik

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja