HALO, si za to?

halo si za to

Zagotovo se tudi pri vas doma najdejo stari mobilni telefoni in polnilci, ki so svoje že zdavnaj odslužili ali pa ste jih enostavno zamenjali za novejši model. A tudi če so za vas neuporabni, lahko še vedno komu koristijo oz. pomagajo. Zato vas vabimo, da se odzovete in pridružite zbiralni akciji med 21. marcem in 24. aprilom. V šoli bomo namestili škatle, kamor bomo ločeno odlagali aparate, baterije in polnilce.

Akcijo zbiranja starih mobilnih aparatov pod naslovom Halo si za to?, organizirata Rotary distrikt 1912 in Rotary klubi po Sloveniji in Zveza prijateljev mladine Slovenije. Pobudnika akcije sta Rotary klub Maribor Lent in Zveza prijateljev mladine Maribor.

Namen akcije je ekološki in humanitarni. Stare, odslužene, neuporabne, zlomljene, pa tudi nekoristne še delujoče mobilne telefone, nameravajo prodati in s pridobljenimi sredstvi financirati različne projekte za otroke in mladostnike.

 

Projekt predvideva, da se 10% od neto zbranih sredstev nameni šolam, ki bodo aktivno vključene v akcijo. Najuspešnejše šole se bodo potegovale za dodatne nagrade, ki jih bodo podelili šolam z najvišjim razmerjem med številom zbranih naprav ter številom učencev.

 

Več o projektu si lahko ogledate na spletni strani projekta http://www.starmobi.si.

Koordinatorica projekta na šoli je Barbara Topolovec.

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja