Šolsko svetovalno delo

Delo šolske svetovalne delavke opravlja pedagoginja Ana Pačnik. Z njo se lahko posvetujete v primeru učnih in osebnih težav. Za vas bo urejala postopke različnih subvencij (prehrana, šola v naravi,) in letovanja v času počitnic. Sicer pokriva še področje poklicnega svetovanja, šolskih novincev in učencev s posebnimi potrebami. Je koordinator dela z nadarjenimi in vodja razvojnega tima za pripravo vzgojnega načrta. Na OŠ Šmartno na Pohorju je ob ponedeljkih in sredah.

 

 

DELO Z UČENCI S POSEBNIMI POTREBAMI

Šola v sodelovanju s starši in zunanjimi sodelavci posveča veliko pozornosti učencem s posebnimi vzgojno-izobraževalnimi potrebami. Ti učenci potrebujejo za uspešno premagovanje učnih in drugih težav dodatno učno ali specialno-pedagoško pomoč in individualni pristop. Dodatno strokovno pomoč učencem z odločbo o usmeritvi nudijo strokovni delavci šole (učitelji razrednega pouka, učitelji predmetnega pouka, šolska pedagoginja in defektologinja).

DELO Z NADARJENIMI UČENCI

Pri nadarjenih učencih gre lahko za nadarjenost na splošnem intelektualnem področju, na posameznih učnih področjih (npr. naravoslovje, jeziki, družboslovje), na ustvarjalnem, voditeljskem, umetniškem ali na psihomotoričnem področju. Lahko pa so nadarjeni tudi na več področjih hkrati. Vsaka nadarjenost potrebuje spodbude in priznanja. Ko učenca evidentiramo in odkrijemo kot nadarjenega, moramo zanj izdelati individualizirani program izobraževanja, katerega cilj je optimalen razvoj nadarjenega učenca.

 

 

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja